Followers

Road To Klang : Misi Mencari Mesin Button Badge

Sunday, May 27, 2012
Baru-baru ni, 18hb Mei, kami geng rumah sewa bergerak ke Klang untuk menjalan misi mencari mesin button badge. Sekarang ni permintaan untuk buat buttib badge cukup tinggi dan boleh tahan. Memang kalau ada event tu, boleh kata ramai juga la yang nak button badge tu. Dengan pelbagai design dan kata-kata yang menarik, memang kena dimanfaatkan lah. 



Kami subuh di masjid apa ntah kat Klang ni. Dekat ja dengan rumah Kak Yana. Biasa sampai hari tu, tapi jenih jugak nak ikut jalan, sebab semua jalan sehala.


Besar kan masjid nie? Luas dan selesa. 



Singgah makan roti canai di kedai mamak. 24 jam. Lokasi dah tahu. Punya la senang.


Ni, kuat makan semua nie. Yassin makan mee goreng ja.


Cantik ja nama kedai nie. La Par Stemboat. Memang untuk orang yang lapar kot.


Ini kedainya.


Berunding dengan dealer di situ.


Kemas juga bahagian dalaman kedai nie.


Diajar praktikal oleh abang long nie. Serius ja mengajar. Tapi ada lawaknya.


Kak ni memang asal Klang, tapi dia ada abang ipar dekat-dekat Bulatan Teluk Wan Jah. Abang ipar dia kerja di pelantar minyak di Terengganu. 2 minggu sekali baru balik.


Proses pembungkusan. Borong banyak-banyak barang kedai diorang.


Selamat tinggal Klang. Jumpa lagi. Datang punya lama dekat 5 jam, duk kedai tu 2,3 jam sahaja, terus balik Kedah. Hok aloh...macam Klang tu dekat macam SP ja. Haha.

22 orang mengarut:

  1. IEMAN QAISARA said...:

    Hemmm..Memang klang tak dekat macam SP, tapi jauh perjalanan luas pengalaman..

  1. errmm....jauh memang jauh...tapi x berjalan2 pun....tahun ni saja, dah 5,6 kali datang KL.....sampai bleh khatam signboard pun....

  1. IEMAN QAISARA said...:

    kira ok apa kahtam singboard..nanti tak adalah sesat jalan

  1. sesat juga....sbb xdak GPS..hehe...

  1. IEMAN QAISARA said...:

    Tak kan nak salahkan sbb xda GPS pulak kot? Teknologi tak sepatutnya melemahkan kita kan?
    kalau focus ingt ja,rasanya lah..^__________^

  1. yea lah....sbb nak ke kelang tu, xthu sngat jalannya...tapi rupanya baru thu kwsan kedai tu di mana....tu pun xthu sgt jalannya....

  1. Anonymous said...:

    p jlan x pernah ajk pn..huhuhu

  1. x mo ah ajak....x best....

  1. harith said...:

    saya ada tahu kedai jual mesin button badge dan semua items yg berkenaann dgnnya. Boleh tgk di usahawan.com, diorg ni ada servis pos sekali, bagus jugaklah, saya dah pernah pergi kedai mrk kt senawang n9, sng nak cari kedai ni, yg penting owner company ni adalah melayu, kira mrk ni 3 beradik la buka bisnes ni nak tolong org melayu. Mesin2 lain pn ada jual gak

  1. kami dah cari kedai melayu, tetapi mahal dan kami kurang mampu dengan harganya. kalau ikut tu, memang dah dapat kedai melayu. dan saya ada hubungi mereka, tapi mereka macam acuh tak acuh jea. x bersungguh.

  1. harith said...:

    oh iye? masa saya pegi ok pulak, mgkin terkena ms awak call tu mrk tgh bz kot x mng tgn, sbb ms sy pegi kedai mrk mmg ramai customer mrk especially hr sabtu la, sy tngok kedai yg awak pegi kat klang tu mcm tak ramai org tu sbb mrk blh bg servis yg sgt baik kot (ye ke?), by the way sy sgt ok dgn usahawan.com @ evora marketing ni, kdg2 pegi kedai cina pn ada juga mrk acuh tak acuh dgn kita, tngok mood lah kot, kebetulan

  1. awak pergi kedai mna? siapa evora marketing? awak maksudkan kedai melayu yg lain kot. saya jumpa kedai melayu tu bukan melalui usahawan.com. nak kata mood x okay, x boleh juga sbb saya pernah col, tapi x dapat, lepas tu x col balik pun. col kedai dengan handset plak tu.

  1. harith said...:

    ops sy slh fhm eh, sy ingat td awk kata awak call kedai melayu tp acuh tak acuh tu adlh usahawan.com tu, sory bro, usahawan.com nama bisnes online diorg, evora marketing nama company diorg, so far bagus la servis diorg ni alhamdulillah.. thumbs up! sy ni dok klang tp sanggup ke senawang n9 tu, nak melayu punya pasal haha

  1. saya dari kedah, sanggup turun ke klang.

  1. sasa selamat said...:

    Harga dia mcm mne yer?

  1. Wan said...:

    Harga pakage yg ditawarkan Utk meson button badge sume brp??

  1. S alam. Sy rohana. Kalau berminat utk membeli mesin button badge with cutter infom sy. Insyaallah sy cuba membantu anda. Tepon sy 0194044646.

  1. Anonymous said...:

    Salam,

    Sedih pernah terkena beli di kedai ni di Klang, mungkin sy seorang je kot yg terkena. 1st time beli tak taw nak periksa apa sgt pada mchine tu. Last2 beli test2 kat rumah sprint tercabut, pastu dpt la spring baru. Lepas tu Mould lak pecah. Kata je ada waranty sampai skrng takder.

    Penat duk usung dari negeri lain utk tukar tapi katanya masih boleh guna (sedangkan dah berlubang2 mould badge) hasilnya badge akan kemek dan tidak kemas jika penggunaan berterusan melebih 30pcs.Bayangkan setiap 30pcs anda terpaksa bukak balik mould, adjust2, letak minyak dan sebagaimana...

    Mungkin sy yg pertama terkena berhati bila beli machine badge ni. Lagi2 kalau barang dr negara China.

    Seperkara lagi, jika order online pastikan minta balut material badge dengan kotak. Kalau tak dapat la kemek2 badge tu.

    Btw tgh duk kumpul dan mencari penjual badge yg lebih berkualiti.

    Layanan?
    Bila anda bawa mesin untuk mereka repair dan masa tu ada customer lain MEMANG TERBAEK la layanan tu :) Bila takdak customer anda bawa mesin? :)

    Nasihat sy periksa setiap part di mesin tersebut, lebih2 lagi mould tu, pastikan bila test buat banyak2 latihan dan percubaan. Yelah setakat press 3-4 biji mana nak taw kan.

  1. Anonymous said...:

    boley taw klang kat mana? boley bagi alamat? tak pun website dia? email eetydot@hotmail.com. thankss.

  1. Sy berminat nak buat biz button badge ni. Boleh tahu bp modal utk mesin dan button nya? Terima kasih.

  1. Luqman Derr said...:

    Harga mesin tu brapa?

  1. Luqman Derr said...:

    Harga mesin tu brapa?

Post a Comment