Followers

Petua Kumpul Duit Untuk Majlis Kahwin

Sunday, October 14, 2012

Salam Sejahtera. Huhu.

Hujung tahun semakin hampir. Undangan kenduri kahwin mula diterima. Yang tak kahwin-kahwin tu, mula memendam perasaan sebab jeles tengok orang kahwin. Sebab apa tak kawen? Sebab duit lah. Huhu.

Ini petua sikit, untuk kumpul duit kahwin. Boleh mula dah kot. Hehehe.


1. Simpan RM250.00 setiap bulan.
2. Ulang sehingga 36 bulan atau 3 tahun.
(RM250 x 36 bulan = RM9,000)

Jika Tidak Mencukupi:

Kongsi dengan bakal isteri.,Setiap orang simpan RM250.00 setiap bulan.
(RM250.00 x 2 orang x 36 bulan = RM18,000)
Jika Masih Tidak Mencukupi:
Gandakan nilai simpanan anda berdua: RM 500.00 setiap bulan x 2 orang
(RM500.00 x 2 orang x 36 bulan = RM36,000)

Cara Bajet:

a) RM10,000 : Kenduri belah perempuan (Bajet Ekonomi)
b) RM20,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Ekonomi)
c) RM38,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Sederhana Tinggi)

Kalau yang bercinta dah lebih 1-2 tahun tu cubalah pakai tips ni. Mungkin lepas ni boleh tamatkan zaman bujang..


6 orang mengarut:

  1. Informasi yang sangat berguna. Syukran.

  1. Anonymous said...:

    budget kenduri kawin RM 10,000 pn mencukupi 2 belah pihak...yang pasti kena ada perancangan,we have choice.....

  1. Kesuma Angsana said...:

    bagusnyer tip awak ni hehe

  1. boleh diamalkan yer....huhu....

  1. Anonymous said...:

    cpt2 la kwen asyraf baha...msti dh byk kumpul duit kn?hehe

  1. tunggu la jap...huhuhu....

Post a Comment