Bahan:
Roti
Ais krim
Cawan / bekas bulat
Bungkus plastik / beg
Amalan:
1. Ambil sekeping roti, di tengah-tengah untuk meletakkan jumlah yang tepat ais krim (jangan masukkan terlalu banyak, jadi ais krim tertekan keluar)
2. Tutup dengan kepingan roti yang lain, dan kemudian menggunakan cawan atau pelabuhan kontena bulat dengan rentak, putarkan tekanan
3. membuang kelebihan kerak, ibu jari dan jari indeks sepanjang roti untuk menghalang aliran ais-krim
4. ais krim roti ke dalam bungkus plastik / beg meterai, yang dimasukkan ke dalam peti sejuk ais di beku lebih dari 6 jam (semalaman)
5 . Kuali, tuangkan minyak, ais krim roti dari peti sejuk langsung dalam-goreng, suhu minyak harus tinggi untuk meletakkan roti ais krim untuk meletupkan, ingat!
Selamat mencuba!
0 orang mengarut:
Post a Comment